kaldata.comТоварният космически кораб SpaceX Dragon успешно завърши своята мисия и без проблеми

...
kaldata.comТоварният космически кораб SpaceX Dragon успешно завърши своята мисия и без проблеми
Коментари Харесай

SpaceX Dragon успешно се завърна на Земята

kaldata.com

Товарният галактически кораб SpaceX Dragon успешно приключи своята задача и без проблеми се завърна от Международна Космическа Станция на Земята. Това е към този момент седемнадесетата задача на частната галактическа капсула, благодарение на която бяха допълнени запасите на орбиталната изследователска станция.

Мисията  Commercial Resupply Services 17 (CRS-17)  започна на 4-ти май тази година, Космическият транспортен съд SpaceX Dragon достави на МКС към 2,5 тона потребен товар, в това число муниции за астронавтите и материали за провеждането на настоящите научно проучвателен опити на борда на Международната Космическа Станция.

Капсулата SpaceX Dragon остана в космоса към един месец, като през това време бе непрестанно скачена с МКС. След като екипажът на орбиталната станция разтовари целия потребен товар, капсулата се разкачи от МКС, стартира намаляване на орбитата и се приводни във водите на Тихия океан. Всичко протече по проект и във вторник вечер наше време тя бе във водите на океана и върна на Земята резултатите от предходните научни опити, които астронавтите организираха в космоса.

„ Потвърдено сполучливото приводняване. Седемнадесетата задача на SpaceX под доставка на потребни товари за Международна Космическа Станция приключи сполучливо “ – се споделя в формалното известие на галактическата компания на Илън Мъск.

Космическият уред се приводни на разстояние 326 км от крайбрежието на Калифорния.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР